zondag 18 maart 2012

Vermoord: Cach, vriendje van Sara en Sascha

Tijdens de paddentrek 2011, Cach (rechtsonder) kijkt toe hoe zijn vondst veilig in de vijver terecht komt


Het is deze week weer horror in het dorp. Drie dagen geleden kregen we bericht dat we op moesten letten. In een van de straten had een hond namelijk een stuk vergiftigde vis gegeten. Het arme dier heeft het overleefd, maar toch, dat iedereen voorzichtig moest zijn was de boodschap.

Vanmorgen heel vroeg een droeve email met een heel kort bericht. Cach, een van de leukste en liefste honden in het dorp en vriendje van Sara en Sascha, is gistermiddag na het eten van een vergiftigd stuk aas ter plekke overleden. Boven op de Tiendeberg in Kanne, aan de rechterkant richting kanaal.

Het voorval met de andere hond gebeurde niet ver van de Tiendeberg vandaan, en dicht bij een Natagora natuurreservaat.

De mensen die dit doen, zijn on-mensen. Hondeneigenaars en de dieren zoveel leed bezorgen, dan heb je echt een steek los, dan ben je echt hartstikke gestoord!! Ik heb er de hele dag al buikpijn van. Temeer omdat ik eergisteren zelf op de Tiendeberg was, en steeds een stemmetje hoorde, liever niet hier. Uiteindelijk ben ik de andere kant op gelopen en verdween het onrustig gevoel. Dat weet ik echter ook aan de waarschuwing, omdat het dezelfde buurt betreft.

Tja. Woon je in een prachtige vallei met Vlaamse en Waalse beheerde natuurreservaten... is het er toch niet veilig voor de dieren. Want het zijn uiteraard niet alleen onze viervoeters die slachtoffer worden. Natuurhulpcentrum Opglabbeek krijgt geregeld meldingen van vergiftigde buizerds...

Er zijn meer mensen die op deze vreselijke manier hun huisdier hebben moeten afstaan hier in de regio. We gaan de gemeente(n) en natuurverenigingen eens benaderen. En anders zelf actie ondernemen en de jagers, stropers en gifmengers eens iets anders vertellen!!

Geen opmerkingen: