donderdag 29 september 2016

Stemmingen (1)

Vandaag lijkt het alsof de herfst de overhand neemt. De wind huilt en duldt geen weerstand. Alles moet bewegen. Een paar dagen geleden nam ik deze foto. Een kersenboompje in de tuin. Het is een beetje een zorgenkindje. De andere kerselaar doet het namelijk goed en staat bladerrijk in de grond. Dit boompje heeft de eerste paar maanden in een pot doorgebracht en dat bleek niet zo'n succes. Daarom uiteindelijk toch maar in de grond geplant. Het boompje lijkt het er nog steeds niet mee eens te zijn. Dus overweeg ik wederom een andere plek. Ondertussen zie je wel al talloze knoppen, en kwam er zelfs een bloempje tevoorschijn. Hallo, het is bijna oktober. Het is nog veel te vroeg voor kersenbloesem! Of niet?

Ondanks de wind is het niet koud. En het regent. Zachtjes, alsof ook de regen nog de indruk wil wekken dat het allemaal niet zo ernstig is. Dat we geen kachel nodig hebben of dikke jassen met mutsen en sjaals aan de kapstok. Beelden van jaargetijden en momenten die een typische sfeer en dito herinnering tekenen, schieten zo nu en dan voorbij. Toch is alles anders.

Meestal wil ik ergens over mopperen, als ik dit Bloggerland bezoek. Mopperen of een kritische noot poneren. Van dat laatste zijn echter nog maar zo weinig mensen gediend. Het woest voor de vuist wegtypen zoals ik op social media geregeld zie gebeuren, telt overigens niet mee als kritiek in de meest zuivere betekenis van het begrip. Welnee. Dat zijn slechts uitwassen van de verworden mens. Want ja, dat zijn we. Nu meer dan ooit.
Geen opmerkingen: