(scroll down for recipe in English!)

Tempura! Bloedworst in kleine stukjes snijden en dan mengen met andere ingredienten. Ook de appel zou het in stukjes heel goed doen. Compleet met preiringetjes, flink wat gehakte knoflook, een rode Spaanse peper (zonder zaadjes), een snufje kruidenzout. Voor het beslag een eitje loskloppen en enkele eetlepels bloem toevoegen, idem voor de eetlepels koud water. Allemaal heel snel door elkaar roeren.
En dan in olie frituren. Hoeft maar heel eventjes tot het lichtbruin is en dan laten uitlekken. Ligt veel minder zwaar op de maag dan traditionele bloedworst met appeltjes.
Smakelijk eten! (Je kunt op de foto's klikken voor een grotere afbeelding)
For my American friends: Tempura of Black Pudding
Mix one egg quite roughly with a fork, add a few spoons of flour (and some baking powder) and a few spoons of icecold water.
Chop the black pudding in slices of about 1 cm thick and then cut into four parts again. Chop up one sweet-sour apple in equal-sized parts as well. Add leek rings (press them from the middle into thin rings in the bowl), 1 chopped red chili pepper, some garlic (depending on one's taste) and some (herbal) salt for seasoning.
Mix it all well, but just roughly. Fry portions in oil until they're crisp and light brown. Enjoy! For more info about tempura, click HERE



Geen opmerkingen:
Een reactie posten